15 desember 2009

LUKE 15


I dag vil jeg foreslå t du setter deg ned i 15 minutter og lager deg en kopp med gløgg å bare koser deg. Se om du kan finne julestemningen uten stress og mas, det har du tid til - helt sikkert og du fortjener det! Her har du oppskrift:







Enkel:
Kjøp ferdig gløgg og kok opp vann etter anvisning.
Putt oppi rosiner og hakkede mandler om du har lyst på.


Litt mer tidkrevende:
Gløggekstrakt:
Til julegløgg til 20 personer.


8 stjerneanis
100 g frisk ingefær
en muskatnøtt
40 sorte pepperkorn
4 kanelstenger
8 hele allehånde
8 enebær
1 ss hel koriander
1 laurbærblad
Skrell 2 sitroner

Knus krydderet i en morter,
eller med et bredt kniv­blad mot et brett.
Ha det i sammen med sitronskallene i en gryte med 1.5 l vann og
kok det sakte en halv time.
La det trekke til det er kaldt, gjerne til dagen etter.
Denne gløggekstrakten kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker
med krydderet i. Siles før bruk.

Er ikke koppene fine? De pleide vi å få kakao i når vi var på besøk til farmor og farfar. Det føltes litt ekstra høytidlig å få drikke av de fine koppene.

Ingen kommentarer: