11 mars 2010

Ovnsbakt torsk med pinjenøtter og søtpotetpuré

Har skrytt av denne oppskrifta før, men en god ting kan ikke nevnes for ofte. Prøv denne !!!(mine barn liker den veldig godt, men lillemann synes chili kan bli litt heftig, storesøster elsker hele greia!)
............................................................................................
Ovnsbakt torsk med pinjenøtter og søtpotetpuré
Til fisken trenger du:
500 gr fersk torskefilet, skåret i to passe porsjonsstykker
1 neve pinjenøtter
Skall og saft av en halv sitron
1 ss olivenolje
1 liten bunt persille
Til søtpotetpuréen trenger du:
1 stor eller 2 små søtpoteter
1 halv chili, uten frø
saften av 1/2 lime
salt og pepper
.....................................................................
Skrell søtpoteten og skjær den i grove terninger som kokes møre i en gryte med vann sammen med limejuice og chilien som er skåret i to. Chili og lime gir en litt ekstra frisk piff til søtpoteten. Når terningene er møre siles vannet fra og chilien fjernes.
.......................................................................
Mos søtpoteten ved hjelp av en stapper til en fin puré. Smak til med salt, pepper, en liten klatt smør og eventuelt litt mer limejuice.
.......................................................................
Grovhakk pinjekjernene og ha de over i en skål. Bland inn finrevet sitronskall, sitronsaft, olivenolje og finhakket persille. Legg fiskeporsjonene i ei ildfast form, salte og pepre fisken og bre nøtteblandinga over hver porsjon som et lokk. Bakes i ovnen på 200 grader til nøttene er gyldne og fisken er klar, cirka 12-15 minutter eller mer avhengig av tykkelsen på fisken. Jeg bruker å servere litt gulerøtter til og det kan sikkert supleres med andre grønnsaker også. Lykke til og god middag!

Ingen kommentarer: