11 april 2011

Magnolia Vanilla Cupcakes

Bryllupsmuffins med monogram

Jeg skulle da prøve meg på verdens beste cupcakes til min brors bryllup. Ikke vet jeg men disse smakte da veldig likt helt vanlig muffins...Vanilla cupcakes fra Mognolia bakery går for mange for å være verdens beste - (de er vel blitt verdenskjente etter at de fikk være med i Sex in the city). Jeg synes de var litt kjedelige rett og slett - helt greie vanlige muffins, fant ut at det gjorde seg med en dæsj bringebærsyltetøy i midten. Vanilla buttercream var uspennende topping synes jeg - så jeg måtte ha oppi litt Philadelphiaost og det hjalp litt. Med fin farge på smørkremen og fin muffinspynt, med brudeparets monogram og washitape, laget av meg selv. Må innrømme at jeg ikke fikk sendt inn bestillingen på den tapen før i mars - og da hadde jo jeg kjøpeforbud fordi jeg var med i "bruk det du har" - håper dette er ett lovlig unntak ;0). Pynten og muffinsen  ble de iallefall ett bryllup verdig synes jeg (dette bryllupets farger var hvit og lilla), på tross av de litt kjedelige muffinsene. Ja jeg må jo ha med at de var gode, det var ikke noe iveien med dem - lager dem sikkert igjen (med egen vri). Men det er klart man forventer kanskje litt mer når de har det ryktet de har. Men jeg skal legge ut oppskriften til dere her, og no er jeg muligens ute på tynn is men jeg legger, med noen gode råd for å piffe dem litt opp. Er kanskje en smule vågal når man påstår at man kan piffe opp noe som går for å være en av verdens beste muffins/cupcake, men jeg er modig i dag:

Magnolia Vanilla Cupcakes, med vri

250 g smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
Eventuellt syltetøy eller bær, vaniljekrem eller hva annet godt du kan tenke deg i en muffins.
Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett og ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. bruk mikser men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet. Ha i papirformeer. Om du vil kan du ha i litt under halvfull form og så en liten ts med syltetøy eller du kan blande syltetøy eller bær i selve røren. Om du blander bær i røren eller kun har lyst til å ha vaniljekrem i muffensen, fyller du også røren litt underhalvfull i formen og så en liten ts vaniljekrem. Deretter fyller du resten av fyllet i formen og fortsetter å følge den orginale oppskriften.Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen  ved ca 175 grader C i ca 20-25 minutter. Avkjøl muffinsen.

Vanilla butter cream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12 - 16 dl melis
konditorfarge - kan bruke den eller de fargene du har lyst til.
Jeg anbefaler å bruke litt mindre smør og eller melk og bruke Philadelphia ost eller en annen type naturell smøreost. personlig synes jeg det gir en bedre smørkrem.

Pisk mykt smør, vaniljeessens, melk (ev naturell smøreost) og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens. 

Smøret bør ikke oppbevares kjølig før den smøres på muffinsen. det gjør den vanskelig å smøre på muffinsen. Om du må oppbevare den kjølig, ta den ut i romtempratur tidlig og pisk den litt. Smør kremen på toppen av muffinsene og lag spiralmønster med en kniv eller bruk kakesprøyte - funker det også. Sett muffinsene i kjøleskap slik at kremen stivner.

Jeg skulle ikke ha muffinsene før dagen etter og fryste dem ned uten smørkrem. Tok på smørkremen da de kom rett ut fra fryseren og det fungerte veldig bra, da slapp jeg problemer med at kremen ble for myk i kakesprøyta.

Magnolia Vanilla Cupcakes, with a twist
250 g butter
4 dl sugar
4 large eggs
2 dl milk
6 dl wheat flour
3 tea spoons beaking soda
1 tea spoon vanilla essence
If you want take som berrys, blueberry or rasberry (or jam)and put in.

Put in a large bowl, on the medium speed of an electric mixer, cream the butter until smooth. Add the sugar gradually and beat until fluffy, about 3 minutes. Add the eggs, one at a time, beating well after each addition. Add the dry ingredients in three parts, alternating with the milk and vanilla. With each addition, beat until the ingredients are incorporated but do not overbeat. Using a rubber spatula, scrape down the batter in the bowl to make sure the ingredients are well blended. Carefully spoon the batter into the cupcake liners, filling them about three-quarters full. Bake for 20-25 minutes, or until a cake tester inserted into the center of the cupcake comes out clean.
Cool the cupcakes in the tins for 15 minutes. Remove from the tins and cool completely on a wire rack before icing.


Vanilla buttercream icing,
Ingredients
  • 1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
  • 6-8 cups confectioners’ sugar
  • 1/2 cup milk
  • 2 teaspoons vanilla extract
I prefer to add some soft, natural cream cheese instead of the milk and cut down on the butter.


Preparation

Place the butter in a large mixing bowl. Add 4 cups of the sugar and then the milk and vanilla. On the medium speed of an electric mixer, beat until smooth and creamy, about 3-5 minutes.
Gradually add the remaining sugar, 1 cup at a time, beating well after each addition (about 2 minutes), until the icing is thick enough to be of a good spreading consistency. You may not need to add all of the sugar.
If desired, add a few drops of food coloring and mix thoroughly. (Use and store the icing at room temperature because icing will set if chilled.) Icing can be stored in an airtight container for up to 3 days.


1 kommentar:

bare hege sa...

Mmmmmm!!!! Det så sykt godt ut!!!