20 desember 2011

Luke 20

GLØGG

Enkel:
Kjøp ferdig gløgg og kok opp vann etter anvisning.
Putt oppi rosiner og hakkede mandler om du har lyst på.



Litt mer tidkrevende: Gløggekstrakt:
Julegløgg til 20 personer.
- 8 stjerneanis
- 100 g frisk ingefær
- en muskatnøtt
- 40 sorte pepperkorn
- 4 kanelstenger
- 8 hele allehånde
- 8 enebær
- 1 ss hel koriander
- 1 laurbærblad
- Skrell 2 sitroner
Knus krydderet i en morter,
eller med et bredt kniv­blad mot et brett.
Ha det i sammen med sitronskallene i en gryte med 1.5 l vann og
kok det sakte en halv time.
La det trekke til det er kaldt, gjerne til dagen etter.
Denne gløggekstrakten kan oppbevares i kjøleskapet i flere uker
med krydderet i. Siles før bruk.

GOD PAUSE!
IMG_1861

Ingen kommentarer: