10 desember 2011

Luke 10

                                 
Julekake - julebrød
Julebrød / julekake
•5 dl melk
•125 g smør/margarin
•50 g gjær
•1 ts salt
•125 g sukker
•Ca 800 g hvetemel
•1 ts kardemomme
•150 g rosiner
•1 pk Freia Sukat


Smelt smør og margarin, ha i melken og varm opp til ca 37 grader. Tilsett gjær og løs den i væsken. Elt inn salt, sukker, hvetemel og kardemomme (tilsett mer hvetemel om deigen blir for løs). Elt inn rosiner og Freia Sukat.


Hev til dobbel størrelse på et lunt sted i ca 40 minutter. Del deigen i to og form til to runde brød. Etterhev til dobbel størrelse. Pensle med melk, egg eller vann og stek ved 175 grader i ca 30-40 min på nederste rille.

Elsker dette julebrødet!

Ingen kommentarer: