03 desember 2011

Luke 3



pepperkakedeig    som egner seg veldig godt til hus!

250 g (ca 3 dl) brunsukker (eller vanlig sukker) -
280 g (2 dl) sirup
100 g smør
1 ss kanel
1 ss ingefær
(1 ss kardemomme og 1 ts (stor ts) nellik om du ønsker)
3 dl melk
1ss natron
900 g (ca 1,5 l) hvetemel


Stekes i ca 15 min på 175 * C

Smelt sukker, sirup, smør og krydder ved svak varme. Hell i melken og la blandingen avkjøles. Sikt i det meste av melet blandet med natron. la Deigen stå kaldt til dagen etter, eller lenger.

Elt deigen før du bruker den, den er hard, men da blir kakene mye finere og renner ikke utover ( slik ikeadeigen gjør)

Kjevle deigen 3 – 4 mm tykk – jeg kjevler deigen ut på teflonmatter og så stikker jeg ut kakene, tar vekk overflødig deig og rett i ovnen med dem – Da mister de ikke fasongen eller går istykker, slik de fort gjør om man skal flytte dem over til stekebrettet en og en.

Bland 1 eggehvite og ca 4 dl melis, ha i farge eller la vær. Pynt i vei ;0)

I dag har vi huset fullt av bakeglade barn; Det er pepperkakebakedag med venner!

2 kommentarer:

Silje sa...

Herlig! Vi tenkte å starte julekakebaking nå i helgen. Prøve å få litt julestemning :) Herlig tid vi har i møte nå!

bare hege sa...

Så koselig! :D