31 august 2012

Cake Pops


 
 
The recipe in english - look at the bottom.
 
Jeg skulle bake en stor 3D sjokoladekake, men glemte å smøre forma. TABBE! Men det som er så genialt med Cake Pops er nettopp det, at man trenger en ødelagt kake! Derfor ble det CakePops på Bursdagsjenta.  CakePops smågriser og kyr-
 
CAKE POPS (sjokolade- cake pops):
 
En sjokoladekake, smuldres.
 
Lag glasur (sjokoladeglasur) eller smørkrem. (jeg har brukt smørkrem og synes det er veldig godt, men da bør kaken være av den litt tørre sorten)
 
Vanilje smørkrem:
 
  • 150 - 200 g smør
  • 2 ts vanilla extract (tror ikke den kan kjøpes i Norge, men du kan lage selv eller bruke vanilje-essens men da må du bruke bare noen dråper! Det er IKKE det samme. Tror jeg ville gått for 1 ts vaniljesukker)
  • 1 pakke Philadelphia ost (eller annen naturell smøreost)
  • 10-14 dl melis
eventuellt kan du ha oppi litt melk om den blir for tørr.
 
Pisk mykt smør, vanilje extract, naturell smøreost og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens. 
 
Bland kakesmulene og smørkremen godt sammen. Jeg bruker å sette blanding litt i kjøleskapet, da blir den lettere å forme (spesielt om man skal lage figurer).
 
Jeg lagde enkle små griser og små kyr, men helt enkle runde kuler kan pyntes i alle mulige varianter.
 
Når kulene er ferdig rullet, settes de ca 10 minutter i kjøleskap før pinnen settes fast. Smelt sjokolade (orntlig sjokolade eller hvit med eventuel farge og eller smak). 
 
Lag hull i kulene med pinnen, så dyppes pinnen i sjokoladen og så ned i hullet i kulen. Dette gjør at den sitter ekstra godt.

Sett kulene i kjøleskap igjen, ca 10 minutter.Så dypper du kulen i sjokoladen så det dekker hele kulen.

Rist/bank forsiktig av all overflødig sjokolade, ha på strøssel/pynt og sett dem i en oasis eller eske med huller for å stivne.
 
 
 CAKE POPS (chokolate- cake pops):
 
 
One chokolatecake.  Use your hands to crumble the entire cake.


Add iceing to the crumbles. The  iceing is what acts as a glue to hold the cake balls together.
 

Vanilla buttercream icing,
  • 1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
  • 6-8 cups confectioners’ sugar
  • 1/2 cup milk or 150 g soft, natural cream cheese
  • 2 teaspoons vanilla extract
I prefer to add some soft, natural cream cheese instead of the milk and cut down on the butter.
 
Place the butter in a large mixing bowl. Add 4 cups of the sugar and then the milk and vanilla. On the medium speed of an electric mixer, beat until smooth and creamy, about 3-5 minutes.
Gradually add the remaining sugar, 1 cup at a time, beating well after each addition (about 2 minutes), until the icing is thick enough to be of a good spreading consistency. You may not need to add all of the sugar.



Use your hands to mix the iceing evenly throughout the crumbled cake  until the cake is well moistened. Your cake should be moist enough to shape into a large mound and keep its shape. Put in fridge for 10 minuttes.
Roll your cake mix into 1 inch balls using the palms of your hands. or shape it in the forms you want.
Put the balls in the fridge, while you melt chocolate to "glue" the sticks into the balls and cover them.
 
Put a hole in the ball with the stick and then dip the stick in the chocolate and back in the ball.  Put them in the fridge again, for 10 minuttes. Carefully dunk the cake pop into the melted chocolate. Turn it around until it is completely covered. Take the cake pop out and gently turn it over and over until all the excess chocolate has dripped off. If you want to sprinkel them this is the time. Then sett them to dry.


 
 
 

2 kommentarer:

Silje sa...

Så utrolig flink du er! Imponert jeg!

63 grader nord sa...

Tusen takk for fine ord Silje!