18 desember 2010

Luke 18

 

kalenderluge18

 

Juletre

Da er det vel på tide å få hjem ett juletre,  kanskje en tur ut i skogen å hugge selv? Eller dra å kjøpe? Uansett er det hyggelig å gjøre det til ett koselig innslag i julestria og ikke bare stresse rundt og ha det som enno en ting som må krysses av den lange liste over "hva som skal gjøres til jul".

 

Her er iallefall en liste over de vanligste slagene, velg og vrak!

 

fjel gran

Fjelledelgran

Edelgran er helt klart den mest hardføre arten for et inneklima. Fjelledelgran tåler det norske innlandsklima langt bedre enn Nordmannsedelgran

vanlig gran

Vanlig gran

For de fleste nordmenn er vanlig gran juletreet. Vanlig gran er også det økonomisk viktigste treslaget i Norge. Vanlig gran vokser over hele landet og er velegnet som juletre.

Nordmannsedelgran

Nordmannsedelgran

Nordmannsedelgran vokser naturlig i fjellområdene på østsiden av Svartehavet. Tyngdepunktet for dyrking i Norge er Rogaland og ellers på Sør- og Vestlandet.

furu gran

Furu

Furua er svært nøysom, og vokser gjerne på næringsfattig sand- og grusjord der ingen andre trær klarer seg.
Furua er vanlig over hele landet, og utgjør ca. 25% av skogarealet.

 

Juletre_rosa 

Plastikk

Plastikken er svert nøysom og vokser ikke. Hovedområdet for produksjon er Kina og det kommer i alle mulige farger og fasonger. Kvaliteten og holdbarheten er noe variabel, men dette er uten tvil det treet som holder seg lengst.

 

Og ett lite tips til hvordan behandle juletreet så det varer, klikke inn på denne siden.

Ingen kommentarer: