02 desember 2011

Luke 2


Kanelbrød

Eller litt lettvint variant av kanelsnurrer.

1 kg hvetemel
200 g sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
1,5 dl lunket vann (til gjær)
100 g gjær
200 g smeltet margarin
0,5 dl melk

Smør, sukker og kanel til fyll. Om du vil kan du ha rosiner i.

La deigen heve en lun plass i 30 - 60 minutter. Kjevle ut deigen til ett rektangel. Smør på hele deigen og strø kanel og sukker over det hele (personlig liker jeg å ha masse kanel på og bare litt sukker, du gjør som du liker). del deigen i to og rull hver del sammen og putt deigene i brødform, eventuellt lag to brød (eller kanskje en ring? Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser og hvor mye tid du har.

Jeg laget brød for da tar det mindre plass i fryseren og går fortere. Du kan skjære opp skiver før du fryser ned så tiner de fortere). Du kan lage ordinære kanelsnurrer ved å dele deigen i små emner på en cm eller to, og legg dem ut på plater. Eller du kan lage klippekrans ved å legge deigen i en ring og klippe små hakk oppe på toppen (det blir veldig fint for da vises kanelstripene inni).

TIPS:

Om du vil ha en litt sunnere variant bytt ut 200 g mel med havregryn og fibermel.  Og bruk litt mindre sukker. Det gjorde jeg, og smaken er akkurat like god! 

Om du av en eller annen grunn ikke vil bruke så mye tid; kjøp ferdig melblanding til boller og følg oppskriften der. Når runde en er ferdig hevet så kjevler du og følger vidre oppskrift her.Det hele stekes i ovnen på 200 grader i ca 25 min. Nederste rille.
Om du lager kanelsnurrer setter du dem midt i ovnen i 8 - 12 minutter.

GOD BAKST!

4 kommentarer:

Silje sa...

Nammi..........

creando sa...

Mums! Det är så roligt med alla fina recept som finns ute i Bloglandia nu inför jul. Kramar Kicki

Mie og mamma sa...

Mmm..det så jammen godt ut:-D

bare hege sa...

Mmm! Det så godt ut det!